AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 

Macos İntel Kurulum Rehberi ..

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PeRFeCT
TumpvplerYönetici
TumpvplerYönetici

MesajKonu: Macos İntel Kurulum Rehberi ..   C.tesi 26 Ara. 2009 - 18:56

Kurulum Aşamaları:
1-)Kuruluma geçmeden mac os u kurmak için windowsun disk yönetiminden mac os için ayrı bir Fat 32 veya biçimlendirilmemiş birincil disk bölümü oluşturun.
eğer mbr kullanıyorsanız(ki %99.9 böyledir)kurmaya çalışılan disk bölümü birincil partition olmalı ve önünde başka mantıksal sürücü de olmamalı.
örn;
C: windows(birincil) D: depo (birincil) E: mac os(birincil) bu şekilde olur.
C: windows(birincil) D: mac (birincil) E: depo(mantıksal) bu şekilde de olur.
C: windows(birincil) D: depo (mantıksal) E: mac os(birincil) bu şekilde olmaz. bu şekilde mac kurulacak diski hfs+ olarak biçimlendiremezsiniz.

2-) kurulum dvdsiyle bilgisayarı başlatın ve kulum ekranına geçmesini bekleyin. Eğer kurulum başlamıyorsa lütfen 10 dk dan fazla beklemeyin. Açık bırakıp sabaha kadar bekleyenler var. O yüzden söylüyorum.

Kuruluma geçtikten sonra işlemlerin tamamlanmasını bekleyin ve gelen ilk ekranda üstteki ana menüden disk utilty i seçin

Amd Kullanıcıları: Kernel olarak: 9.5.0 voodoo ayrıca Fixes and patches bölümünden seatbelt 10.5.5 seçmeliler. Veya 9.7.0 voodoo seçmeliler.

Intel core 2 Kullanıcıları: kernel seçmeyecekler varsayılan olarak vanilla kernel(orijinal mac os kerneli) yüklenecektir. diğer kullanıcılar da işlemci komut setine göre bir tane seçebilir.

Ayrıca yukarıdaki örnek sistem için sürücü olarak aşağıdakileri seçtim. Siz kendi donanım bileşenlerinize uygun sürücüleri seçmelisiniz.

VIA/SIS/Marvell/SB: Anakart chipset sürücüsü
ALC888: ses kartı sürücüsü
Realtek R1000: Ethernet sürücüsü
USB drivers

Benim ve diğer ATI4000 serisi ve nVidia gtx200 serisi ekran kartı sürücüsü listede yok. Ati4000 ve geforce 200 serisini kurulumdan sonra yüklemeniz gerekli. indirdiğiniz sürücü paket halindeyse çift tıklamanız yeterli. değilse sürücü yükleme bölümüne bakın.

eğer ps2 klavye veya fareniz varsa fixes and patches bölümünden ps2 Mouse ve keyboard seçmeniz gerekli.

Bunların dışında applications kısmındaki NTFS-3g hariç tüm seçenekleri seçtim. Bunu yüklemediğiniz zaman ntfs disklere yazamıyoruz ama okuma yapabilirsiniz. bu programın gerçek macler dahil sorunlar çıkardığını okudum bi kaç yerde ihtiyacım olmadığından yüklemedim. isteyen kurulum sırasında veya mac os kurduktan sonra ntfs-3g veya başka bir ntfs yazma programı (paragon gibi) yükleyebilir.
Customize bölümündeki seçenekler her kurulum dvdsinde kendine hastır. Birinde olan seçenekler ve applicationlar başkasında olmayabilir. Ancak başka dvd den kurulum yapmış olsanız bile eksik olanı aşağıda verdiğim adreslerden indirip kurabilirsiniz.

Ayrıca her gruptan yalnız bir tane paket seçilmeli. Bütün ağ sürücülerini ekleyim garanti olsun, şunu da yükleyim sağlam olsun, 3-5 tane daha smbios seçim daş gibi olsun demeyin. Eğer gpu, ses, ağ driverları seçip seçmeme konusunda veya hangisinin donanımınıza uygun olduğuna emin değilseniz seçim yapmayın. Kurulumdan sonra da yükleyebilirsiniz.

Bundan sonra yaklaşık 20 dk lık yükleme sonunda Mac OS büyük oranda hazır olacak. Eğer kurulum başarılı der lakin kendiliğinden yeniden başlamazsa resetleyin ve sürücüde kurulum dvd si olmadan başlatın. Kurulumun ardından klavye ve diğer bölgesel ayarları yapmak için adımları takip edin. Ekrana görüntü gelmezse osx i -x parametresiyle açıp karşılaşılabilecek sorunlar bölümüne bakın

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Karşılaşılabilecek sorunlar:

1-)Eğer ekran kartı driverı düzgün yüklenmezse: osx kurulumu tamamlandıktan sonra görüntü gelmeyecetir. Mac os u –x parametresiyele güvenli modda çalıştırıp ekran kartı sürücüsü yükleyin. eğer sürücüyü yüklediyseniz fakat sistem özellikleri/graphics bölümünde quartz extreme aktifleşmediyse monitörü diğer dvi kablosuna takın

2-) kurulum dvdsini takınca kuruluma geçmiyor. Ve ekranda engel işareti çıkıyorsa kurulumu –v ile başlatın eğer stil wait for root device hatası alıyorsanız(bu sorunun çözümü biraz zordur hatta kurluma hiç geçemeyebilirsiniz) sata diskinizi 1. sata ya ide dvd romunuzu da primary olarak ayarlayın. Ayrıca bu hatayı verdiğinde birkaç defa resetleyerek veya pc yi kapatarak tekrar tekrar deneyin. İlk seferinde çalışmayabiliyor. Bir sefer kurarsanız rahatlarsınız ama kuruluma geçmek sorunlu olabilir. ayrıca forumda bu sorunla ilgili bir konu da mevcut.

3-)Eğer durup dururken sistem donarsa ve ekranda yazılar belirirse “kernel panic” (windowsdaki mavi ekran gibi bişey) denen hadise meydana geliyor demektir. Sebebi uyumsuz aygıt sürücüleridir.
4-) mac os kurulum başarısız da olsa mac os kuruluduğunda kendi kurulu bölümüne boot flag ekler. Bu durumda eski windowsunuzun pc yi başlatma özelliği ortadan kalkar. Ve pc açılmaz Bu durumda ağlayıp sızlamayın.
Windowsu tekrar açabilmek için; “hirens boot cd” si indirip pc yi bu cdyle başlatın. içindeki bootmagic aracıyla Windows kurulu bölüme boot flag ekleyin. Vista kullanıyorsanız vista dvd si ile de vistayı tamir edebilirsiniz.

Macos İntel Kurulum Rehberi ..

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Similar topics

-
» Traits Alma Rehberi
» Pokémon Değer Rehberi ~
» Silkroad Online One Handed Sword Rehberi
» Glavie Rehberi Fire-Cold-Glavie
» Torchlight Rehberi